Kokonaisuus tarjoaa monipuolisia ravintolapalveluita sopivasti juuri nyt, kun ulkona syöminen on tullut olennaiseksi osaksi kaupunkikulttuuria.
Mainos

Helsingissä Kampin kauppakeskuksen ylimmissä kerroksissa sijaitseva Kortteli toteutti erinomaisesti kehittäjien vision uudesta ravintola- ja palvelutarjonnan standardista, arvioi Kauppakeskusteko 2017 -kilpailun raati ja valitsi uuden konseptin vuoden 2017 kauppakeskusteoksi.

Innovatiivinen yrittäjäjoukko

Kortteli syntyi tarpeesta houkutella lisää asiakkaita Kampin keskuksen ylimpiin kerroksiin ja halusta hyödyntää sieltä avautuvia hulppeita maisemia. Joulukuussa avatun ravintola- ja palvelukerroksen toiminta-ajatus pohjautuu innovatiiviseen yrittäjäjoukkoon, joka on luonut kiinnostavan kokonaisuuden yhteistyössä kauppakeskuksen kanssa.

Kokit kauppakeskuksessa

Korttelin lanseeraus oli merkittävä tapahtuma Helsingissä ja siitä kohistiin jo etukäteen. Oli ennennäkemätöntä, että kaupungin kiinnostavimmat ravintolat ja kokit palvelevat asiakkaitaan kauppakeskuksessa, ja jo kuukausia ennen avausta huhuttiin siitä, ketkä ovat mukana.

Viraalimarkkinointi toimi

Mainos

Vuoden kauppakeskustekoa valinnut raati arvosti tapaa, jolla asiakaskunta levitti sanaa Korttelista ja osallistui tehokkaasti sen markkinointiin muun muassa sosiaalisessa mediassa. ”Kampin keskuksessa oli rohkeutta ajatella asioita uudella tavalla ja tehdä rohkeasti jotain erilaista. Korttelin onnistunut avaaminen osoitti, että kokeilu kannatti ja huomio oli taattu”, kiittää kauppakeskustekotuomariston puheenjohtaja Harri Holmström. Sekä kävijä- että myyntitavoitteet on Korttelissa ylitetty ensimmäisten kuukausien aikana ja kaupunkilaiset ovat löytäneet uuden ”olohuoneen” hyvin.

 

Suomen Kauppakeskusyhdistys

Kauppakeskustekokilpailun järjestää Suomen Kauppakeskusyhdistys. Tavoitteena on nostaa esiin hyviä esimerkkejä uusista ideoita, joita toteutetaan suomalaisissa kauppakeskuksissa. Valinnan kriteereitä ovat innovatiivisuus, asiakkaille syntyvä arvo ja teon kaupallinen vaikuttavuus. Kilpailun voittajan valinneessa raadissa olivat vuonna 2017 Harri Holmström, Pekka Matvejeff, Liisa Nikkanen ja Kari Luoto.

UUTISSUORA