Työpaikan olojen mukauttaminen on työnantajalle maksettava tuki, jotta kynnys palkata vammainen tai osatyökykyinen madaltuisi.
Mainos

Punnitse ja Säästä -ketju muuttaa kauppansa It’s Pure -myymälöiksi. Uusi nimi tuo mukanaan uutta tuotevalikoimaa ja ostamismallia sekä uusia tuotteita.

Ensimmäinen myymälä aukeaa Tampereen keskustaan 18.5.2017. Seuraavat neljä It’s Pure -myymälää avautuvat Helsinkiin, Turkuun, Vaasaan ja Ouluun. Punnitse ja Säästä -myymälät jatkavat toimintaansa normaalisti.

Luomumarkkinat kasvavat huimaa vauhtia

Elintarvikeala kehittyy nopeasti, erityisesti luomumarkkinat kasvavat yli 15 prosenttia vuodessa. Lisäaineettomat ja eettisesti tuotetut elintarvikkeet ovat yhä tärkeämpiä kuluttajille.

Mainos

“Punnitse ja Säästä -ketjun toiminta on perustunut irtotuotteisiin, joita asiakas saa ostaa juuri sen verran kuin itse tarvitsee. Uusissa It’s Pure -myymälöissä keskitytään erityisesti tuotteisiin, joissa ei ole haitallisia teollisia lisäaineita. Uusi toimintamalli mahdollistaa myös täysin pakkauksettoman ostamisen”, sanoo toimitusjohtaja Juuso Siro.

Ekologisempaa ostamista

It’s Pure -konseptiin liittyy myös vahvasti pyrkimys tuoda kuluttajille vähemmän ympäristöä kuormittavia pakkauksia. Yritys tuo myyntiin oman It’s Pure -tuotemerkkinsä uuden periaatteen mukaisesti. Muun muassa luomusmoothiet ostetaan kierrätyspulloissa ja luomupähkinät biohajoavissa pusseissa.

Pakkaukseton ostaminen

Kaikkein suurin muutos on kuitenkin maailmalta tuttu zero waste–  eli pakkaukseton ostaminen. Siron mukaan ketju kannustaa asiakkaita entistä enemmän tuomaan omat astiansa mukaan ostoksille.

“Ympäristötietoinen asiakas voi ostaa esimerkiksi pähkinät, myslit ja vaikka gluteenittomat jauhot omiin puhtaisiin astioihin, ja säästää ympäristön lisäksi myös omaa kukkaroaan”, Siro jatkaa.

Suurien toiminnallisten muutosten yhteydessä myös yrityksen ulkoasu muuttuu. Uusi nimi ja toimintamalli tuovat mukanaan uuden värimaailmaan ja uudenlaisen myymäläilmeen.

Positiivista tulosta odotetaan

Ketjun perustaja Juuso Siro ja sijoittajat ostivat takaisin Punnitse ja Säästä -yhtiön marraskuussa 2015. Siro oli myynyt yhtiön vuonna 2012.  Nyttemmin yhtiön toiminta on tervehtynyt ja selkeytynyt, ja vuodelta 2017 odotetaan positiivista liiketulosta. Ketju työllistää noin 150 henkeä, joista noin puolet on It’s Pure Oy:n palveluksessa.

Kaksi kolmannesta Punnitse ja Säästä -myymälöistä toimii franchising -periaatteella, ja kolmannes on ketjun itsensä omistamia. Ketjuun kuuluu 30 Punnitse ja Säästä -myymälää ja huomisesta lähtien yksi It’s Pure -myymälä. Myymälöitä uudistetaan kevään aikana noin yksi kuukaudessa.

Lähde: It’s Pure

UUTISSUORA